Over

Wendy Louise

Wendy Louise is geboren met een pen in haar hand.
Maar ze had nog een passie, theater. Nadat ze bij de laatste audities werd afgewezen door de Academie voor Kleinkunst, startte zij een studie Nederlands. Zich volledig op de Nederlandse taal, het schrijven ervan en alles wat daarmee samenhangt, storten was haar volgende missie.
De studie brak zij af voor een geweldige baan in Spanje, waar zij uiteindelijk zeven jaar woonde. Geïnspireerd door alles wat zij meemaakte gedurende haar leven in Spanje, schreef zij haar eerste roman, Zomerster.
Door het succes van Zomerster, hervond Wendy Louise haar liefde voor het schrijven. Zij neemt actief deel aan diverse cursussen en workshops om haar kennis up to date te houden.
Online glossy Whoopsie Daisy vroeg haar een maandelijkse column te schrijven en ook op Prikbord.es, een site voor Nederlandstaligen in Spanje, werd zij vaste columniste. Wendy Louise werkt nu als freelance lifestyleredacteur voor diverse (online) glossy’s. Haar privé blog krijgt iedere dag meer volgers en views. In 2018 publiceerde zij haar tweede roman ‘Ik wil jou(w) baby!’.

Naast haar ‘frivole’ werk, schreef Wendy Louise verschillende whitepapers en brochures voor de zakelijke markt. Tevens specialiseerde zij zich in het redigeren van websites en commerciële teksten. Een vlotte schrijfstijl en het vermogen om de boodschap in zo weinig mogelijk woorden helder over te brengen, kenmerken haar werk. De toevoeging van een ‘leisure’-sausje bij de ene opdracht, maar net zo makkelijk een ‘uiterst zakelijk’-papje bij de andere, maken Wendy Louise’s teksten aantrekkelijk voor een brede markt.

Interview

Lees het interview dat Wendy Louise gaf voor de september 2014 editie van de ‘Reis van de Heldin’. Een boek over vrouwelijke kunstenaars die met hun passie het dagelijks brood verdienen.

Het hele boek lees je hier.
Op pagina 36 vind je Wendy’s interview .