Voor – en door – cursisten

Heb jij een leuke tip voor jouw medecursisten? Mail het aan Wendy. Zij deelt het vervolgens op deze pagina.

Ensalada pipirrana

Cursiste Laura nam tijdens een van de lessen een recept mee van een frisse, zomerse salade. De Pipirrana is van oorsprong een Andalusische salade. Inmiddels doen er in heel Spanje meerdere varianten de rondte. Veel plezier bij het maken (en vooral opeten) van deze salade. En… zoals het recept van Laura adviseert: neem er een lekker glaasje vino tinto bij.

Klik op de afbeelding om het recept te downloaden

Benieuwd naar het originele recept én naar hoe het klinkt wanneer een authentieke Andaluza je vertelt hoe je de salade moet maken. Bekijk dan dit YouTube-filmpje:


rebujito

Cursist Fred kwam met de tip om eens naar muziek van Los Rebujitos te luisteren. Supertip, want wat maakt deze Andalusische band heerlijke Flamenco-pop.

Tegelijkertijd inspireerde Fred mij om het recept van een Rebujito met jullie te delen. De naam van eerdergenoemde band is namelijk afgeleid van de Andalusische tegenhanger van de sangria: el rebujito. Tijdens de wereldberoemde ferias in Andalucía drinkt men liters van dit mixje… per persoon! Ik zeg: ¡SALUD!

Klik op de afbeelding om het recept te downloaden

LUISTER, LEES EN LEER

Maar liefst twee cursisten stuurden me dit filmpje. In deze vreemde tijd waarin we leven, is een dosis felicidad altijd welkom. Je steekt er meteen iets van op.


sangria-recepten

Cursist Willem deelt zijn overheerlijke sangria-recepten met ons.
Klik op de afbeelding om een groter document te downloaden.
¡Salud!

Sangria
Champagne Sangria

oefenklok

Cursist Diana deelt haar oefenklok met ons. Zij heeft deze afbeelding in het groot afgedrukt en op haar klok geplakt. Klik op de afbeelding om een groter document te downloaden en volg haar voorbeeld.

Spaanse les, Spaanse cursus, Spaanse les in Purmerend, Spaans leren, Spaanse cursus Purmerend